Posušje: Mladi čiste divlja odlagališta otpada

0
175

Održana je prva faza čišćenja akcije “Jer te se tiče!”, u organizaciji Vijeća mladih općine Posušje u suradnji sa Framom Posušje, na inicijativu predsjednika Udruge za promicanje kulture “APOLLO”,  Joze Kolobarića.
Sudjelovalo je oko 40 mladih ljudi, a cijelo vrijeme su uz njih radili i pomagali direktor JP Vodovod Posušje – gospodin Frano Lebo i gospodin Bože Polić.

Divlje odlagalište “rezervoar” iznad posuške Crkve je odstranjeno, a pritom je sakupljeno 8 tona raznoga otpada!!!

Važno je istaći kako je broj ženske populacije nadmašio mušku u broju pripadnika mladih koji su čistili.

30 mladih je sa svojom dobrom voljom i ambicioznošću pokupilo do zadnjega papirića i samim tim,  sakupilo,  ponavljamo katastrofalnu brojku, OSAM TONA (!?) raznoga otpada. Dokazali smo da znamo sjediti po kavama u našem gradu,  izlaziti u diskoteke, šetati, igrati, pjevati…Ali, dokazali smo da ga znamo i čistiti, čuvati i voljeti,jer on je naš i mi smo njegovi.Koliko mi dajemo prirodi našega grada,toliko će nam ona i vratit.Mladi su pokazali da žele živjeti u čistom Posušju,te ovim putem apeliramo svima “NE BACAJTE OTPAD SVUGDJE”. Ne stvarajte “divlja odlagališta” koja nam ugrožavaju živote.

Također su se javili mnogi ljudi – prvenstveno gospodarstvenici koji su željeli pomoći na bilo koji način – hvala im.

Gospodin Oliver Begić – Oli je nakon obavljenoga posla počastio mladu i radnu ekipu -hvala mu.

Podršku je izrazio i općinski načelnik,gosp.Branko Bago,te direktor firme Ladanušić čistoća,gosp.Ivan Šarić.

Mnogi mediji su zvali, te tražili intervjue i dopise kako bi pomogli u promoviranju i podizanju ekološke, a možemo slobodno reći, životne svijesti. Hvala im! S njima je razgovarao Mate Lončar – predsjednik Vijeća mladih općine Posušja.Na kraju treba istaći da se ovime neće stati, a već je se na kavi nakon završenog posla dogovorila iduća akcija.

Radimo, pazimo i održavajmo.

Budi promjena koju želiš vidjeti… budimo pragmatični!Od srca hvala svim mladim ljudima koji su sudjelovali!

Vijeće mladih općine Posušje

FOTO-OVDJE: