ZAGREB: Održana 28. Posuška noć

0
214

U petak, 22.11.2013. u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu, nakon trogodišnje stanke u organizaciji Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu, održana je Posuška noć.

Bila je to jedna od najposjećenijih i najuspješnije organiziranih Posuških noći do sada. Među velikim brojem posušaka i njihovih prijatelja koji žive u Zagrebu, bili su i predstavnici Udruge gospodarstvenika Posušje, njih sedam, a među njima i  predsjednik Udruge Veljko Lončar.

Općinu Posušje predstavljao je Općinski načelnik Branko Bago sa suradnicima.

Okupljanjem uz suhe smokve i domaću lozu, program je otpočeo nastupom posuške klape Grga izvedbom himne Lijepa naša i hercegovačke “himne“ Hercegovina u srcu.

Nakon obraćanja predsjednika Zavičajnog društva i gostiju, program se nastavio nastupom gangaša i neizbježne šijavice, nastupom folklorne skupine Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, klapskim pjesmama i nastupom glazbene zvijezde  Ivice Bage, pa sve do zore.

Posušacima se oko ponoći, na svoj rođendan, pridružio i zagrebački gradonačelnik  Milan Bandić, za koju prigodu mu je, nakon što se gosp. Bandić obratio skupu, predsjednik Zavičajnog društva  Vlado Begić uručio i prigodan dar.

Program je upotpunjen i tombolom koja je obilovala mnoštvom raznovrsnih i vrijednih nagrada. Među nagradama bili su i pokloni od strane članova Udruge gospodarstvenika Posušje i to: Mesna Industrija Rakitno, Vokel, Lončarplast i Lager.

FOTO

zdpz/ugp