UGP: Održana sjednica Upravnog odbora

0
167

U četvrtak 06. veljače održana je 3.(20.) sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Sjednicom je predsjedao predsjednik UO Marinko Šego, a na sjednici su bili i svi članovi UO, njih osmorica te tajnik Udruge.

Na sjednici je razmatrano više točaka Dnevnog reda, a usvojeni se i neke odluke, među kojima i Odluka o visini članarine za 2014. godinu, kao i Prijedlog izmjena i dopuna Statuta UGP-a, temeljem kojih se omogućava biti članom UGP-a i gospodarskim društvima koja nemaju sjedište u Posušju, a njihovi vlasnici žive ili su rođeni u Posušju.

Članovi UO su iznenađeni najnovijom odlukom Uprave za neizravno oporezivanje  (UNO) kojom se ponovno uvodi naplata terminala na Graničnom prijelazu Gorica, prilikom izlaza kamiona iz BiH u RH. Naplata terminala bila je ukinuta odlukom te iste državne institucije u ožujku 2013.  na traženje i inicijativu UGP-a. Nakon konzultacija s nekim istaknutijim gospodarstvenicima iz drugih općina, Upravni odbor UGP-a će odlučiti kako i na koji način će poduzeti aktivnosti za ponovno ukidanje ove diskriminirajuće odluke UNO.

Započete aktivnosti, po pitanju Graničnog prijelaza Osoje i završetka privatizacije državnih poduzeća u Općini Posušje, moraju se žurno nastaviti te će se zatražiti od Općinskog načelnika informacija o poduzetim aktivnostima, s njegove strane, po tim pitanjima, a po dogovoru sa sastanka održanog 16. siječnja, zaključak je Upravnog odbora.

sb/ugp