UGP: Šanjić gradnja d.o.o. novi član UGP-a

Šanjić gradnja d.o.o. je novi, ukupno 41. član Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) i ujedno 1. Pridruženi član.

Sjedište Šanjić gradnje je u Runovićima i posluje u Republici Hrvatskoj, a njen vlasnik i direktor Jerko Jurišić je posušak i s obitelji živi u Posušju. Upravo zbog ovakvih slučajeva, Upravni odbor UGP-a je usvojio Prijedlog Izmjena i dopuna Statuta tako da tvrtke koje nemaju sjedište u Posušju, a njihovi vlasnici su rođeni ili žive u Posušju, mogu biti Pridruženi članovi UGP-a.

Jerko Jurišić je bio vlasnikom tvrtke Jurišić d.o.o. sa sjedištem u Posušju  do 2007. godine, a nakon toga je osnovao Šanjić gradnju u RH i do sada je radio kao izvođač radova na više objekata u: Posušju, Splitu, Zadru, Šibeniku, na: Braču, Pagu, a trenutno radi na stambenoj zgradi veličine oko 800 m2 u Makarskoj. Osnovna djelatnost tvrtke, u kojoj je zaposleno 10-tak zaposlenika, je visokogradnja i za te poslove ima valjanu licencu „G“ kategorije, temeljem koje može samostalno raditi na objektima vrijednosti do 1,5 miliona eura.