Posušani poslali pomoć u Odžak !

0
184

Teško je bilo ovih dana gledati i slušati o posljedicama strašnih poplava koje su zadesile mnogobrojne obitelji Bosne, Slavonije i Srbije. Samo bezosjećajna osoba je mogla ostati ravnodušna gledajući ove strahote u kojima je na stotine tisuća kuća i gospodarskih objekata, naprosto, nestalo sa lica zemlje, a bespomoćne obitelji ostajale bez ičega.


S druge strane, raduju aktivnosti, prije svega mladih ljudi, članova udruge Vijeća mladih u općini Posušje: Apollo, Primus, Torcida te udruga Pauk i Dnevni Boravak, koje su za svaku pohvalu, poštovanje i primjer nešto starijim posušanima. Naime, samoinicijativno su se organizirali i tri dana neumorno zaprimali i razvrstavali pomoć za obitelji u poplavljenim područjima, koju su nesebično i u velikim količinama donirali građani i tvrtke iz Posušja.


Vijeće mladih u općini Posušje koordiniralo je akciju prikupljanja pomoći putem svoje FB stranice, a nakon što su utovarili robu u prvi kamion, u utorak u poslijepodnevnim satima, objavili su slijedeći tekst:


“Na svu sreću” u Posušju imamo “Meggle” i divne ljude koji tamo rade! Ponudili su jedan od svojih kamiona čim je bio dostupan, a uz pomoć viličara tvrtke “Lager” brojni volonteri su u nekih sat i 30 minuta ukrcali 33 palete hrane, hrane za bebe, higijenskih proizvoda, vode i odjeće. Kamion će rano ujutro krenuti put Odžaka u pratnji jednog od naših volontera, a o njihovom putovanju i primopredaji obavještavat ćemo vas kako se bude odvijala. Sutra planiramo napuniti još jedan kamion u popodnevnim satima i poslati ga (vjerojatno) u Orašje, ali o detaljima ćemo vas obavijestiti čim budemo imali više informacija. Sve ovisi o informacijama koje dobijemo od Crvenog križa i odgovornih na terenu. Opet ćemo trebati volontere, svaki par ruku je i više nego dobrodošao. Pratite ovu stranicu (https://hr-hr.facebook.com/VijeceMladihOpcinePosusje) i radijske postaje, kao i FB stranice drugih udruga koje sudjeluju u akciji, jer ćemo ovdje objavljivati najnovije informacije.


FOTO


Vijeće mladih općine Posušje/ugp