Vokel: Demant netočnih navoda u novinama i portalima

0
145

U petak, 23. svibnja 2014. godine, na nekim internetskim portalima prenesena je vijest koju je objavila FENA, a u svezi podizanja optužnice protiv nekoliko gospodarstvenika i njihovih tvrtki, među kojima je i Veljko Lončar i njegova tvrtka Vokel d.o.o.


Dan kasnije, u subotu 24. svibnja, Dnevni list je objavio tekst o podizanju optužnice na vrlo nekorektan i senzacionalistički način. Posebice je uvrjedljiva montaža fotografije Veljka Lončara, iznad koje je fotografija ruku na leđima sa lancima.


U nastavku teksta je Demant kojeg nam je uputila Uprava društva Vokel d.o.o.


                                                         DEMANT

                           NA NETOČNE NAVODE OBJAVLJENE U NOVINAMA I 

                         INTERNET PORTALIMA  VEZANE UZ FIRMU „VOKEL d.o.o“

 

 Poštovani,

         Sukladno zakonu o informiranju, točnije zakonom iz članka 6, stavka 3 zahtijevamo da objavite ovaj demant vezan na netočne navode objavljene  dana 23. svibnja 2014. godine .

Nakon bombastične i senzacionalističke objave teksta sa kompromitirajućim fotografijama, koje ne dolikuju „DNEVNOM LISTU“  Direktor Društva Vokel d.o.o. Veljko Lončar isti dan (23. svibnja 2014. godine)  je hitno zatražio reviziju podataka, u svojoj firmi VOKEL d.o.o., vezanih za poslovanje s firmama: “Marjan Commerce d.o.o” i „Bešlić d.o.o.“   (2004 i 2005 godina), gdje je utvrđeno da je poslovanje firme Vokel d.o.o. sukladno svim propisanim zakonima Bosne i Hercegovine, koji su tada vrijedili.

         Ovim člankom je učinjena velika šteta na račun društva Vokel d.o.o i njegovog direktora Veljka Lončara. Između ostalog, Vokel d.o.o. zajedno sa svojim zaposlenicima, pretrpio je nematerijalnu štetu narušavanja povjerenja među kupcima i među dobavljačima što je nedopustivo za poduzeće koje već 23 godine zapošljava radnike (trenutno je više od 200 zaposlenih),  te uredno i regularno izmiruje  sve obaveze prema radnicima, kupcima, dobavljačima a i prema državi. Neobavezno smo pomagali i društvo u cijeloj Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Distriktu Brčko novčanim prilozima i donacijama. Odgovorno tvrdimo da ništa od navedenog u članku, a što se veže za nezakonito poslovanje društva Vokel d.o.o. nije istinito .

       Zahtijevamo da se sukladno već navedenom ovaj demant objavi .

S poštovanjem,

Posušje, 26.05.2014  god                                                                                                Uprava  Društva

                                                                                                                                                 VOKEL d.o.o.