UGP: Pikić staklo d.o.o je novi član Udruge gospodarstvenika Posušje

Poznata posuška tvrtka Pikić staklo d.o.o. je novi i ujedno 43. član Udruge gospodarstvenika. Vlasnik i direktor  Branimir Ramljak će predstavljati tvrtku u Udruzi, kao član Granskog povjerenstva za proizvodnju te kao član Skupštine Udruge.

Pikić staklo je tvrtka s dugogodišnjim iskustvom na poslovima obrade, prodaje i ugradnje svih vrsta stakla, kao i proizvodnje raznih proizvoda od stakla za poslovne i stambene objekte, kao što su: fasade, izostakla, ograde, kuhinjska stakla, tuš kabine, razna dekorativna stakla itd.

Rezanje, obradu, brušenje, bušenje i sve ostale potrebne radnje u pripremi stakla za ugradnju, u Pikić staklu rade se na najsuvremenijim strojevima poznatih europskih marki. Isto tako, staklo se kupuje od najpoznatijih europskih proizvođača stakla, kao što su: Guardian Glass, AGC Flat Glass Adriatic i Sangalli Vetro Porto Nogaro.

Tvrtka je osnovana 1993. godine kao društvo jedne osobe. Danas ukupno zapošljava 30 zaposlenika, od kojih su neki u stalnom radnom odnosu, neki na određeno, a jedan dio je angažiran na poslovima u Hrvatskoj.

Veliki dio svojih poslova Pikić staklo, preko kooperantske tvrtke u Hrvatskoj, obavlja i u inozemstvu, a posebice u: Hrvatskoj, Njemačkoj i Crnoj Gori. Upravo ovih dana pri završetku su radovi na hotelu Dubrovnik u Zagrebu i jednom većem stambeno-poslovnom centru u Berlinu.

Na domaćem tržištu, u tijeku su poslovi na izradi stakla za novi objekt najveće posuške tvrtke Vokel d.o.o.

Veliki je popis poslovnih i stambenih objekata, a posebice u turizmu, u koje su ugrađena razna stakla iz ove, poznate po kvaliteti, posuške tvrtke. Dio njih možete vidjeti na ovim fotografijama.