Posušje: Miviko dobio Zlatnu plaketu “Grb općine Posušje”

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Posušje, koja je održana povodom Dana općine Posušje, 10. kolovoza 2016. godine, uručena su i Javna priznanja Zlatna plaketa „Grb općine Posušje“ i Zahvalnica općine Posušje.

Za dobre poslovne rezultate  te kontinuirano povećavanje poslovnih prihoda i broja zaposlenih u proizvodnoj djelatnosti, Zlatnu plaketu „Grb općine Posušje“ dobio je i član Udruge gospodarstvenika Posušje, tvrtka Miviko d.o.o.. Plaketu je u ime Mivika preuzeo  vlasnik Damir Vican.

Miviko je u 2015. godini ostvario prihod od 53 milijuna maraka, što je povećanje za 26 posto u odnosu na 2014. godinu. U Miviku je trenutno zaposleno 83 zaposlenika i taj broj veći je u odnosu na kraj 2014. godine za 28 posto.

Miviko d.o.o. je tehnološki najmodernija tvornica za proizvodnju električnih vodova i kabela u ovom dijelu Europe. Svi proizvodi su proizvedeni s najmodernijom tehnologijom od renomiranih europskih proizvođača te kontrolirani prije puštanja u prodaju.

Zahvaljujući tome, kao i uspješnom vođenju tvrtke od strane vlasnika Damira Vicana s najbližim suradnicima te na stručnosti i zalaganju svojih zaposlenika, Miviko ostvaruje 88 posto svojih prihoda od izvoza. Posebice je valja istaknuti da 70 posto prihoda Miviko ostvaruje od izvoza na tržište Europske unije.

U ovoj 2016. godini u Miviku planiraju povećati prihode za novih 25 posto kao i nova ulaganja u pogon PVC granulata, koji bi trebao biti izgrađen i pušten u proizvodnju do kraja godine.

ugp