Posušje: Članovi Udruge gospodarstvenika povećali broj zaposlenih za 125 zaposlenika

U četvrtak,  6. srpnja 2017. godine, održana je deseta skupština Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Skupštinom, koja je organizirana kao redovita i izvještajna, predsjedalo je radno predsjedništvo: Ivan Pavković predsjednik, Pero Lončar dopredsjednik, Ivan Šarić predsjednik UO i Damir Lončar predsjednik NO.

Uz članove UGP-a kojih je bilo 34, na skupštini su bili i predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar i predsjednik vijeća mladih FBiH Mate Lončar.

Na skupštini su usvojena izvješća o radu Upravnog i Nadzornog odbora, izvješće o radu Udruge kao i finacijsko izvješće za 2016. godinu.

Od prošle skupštine broj članova Udruge je povećan za jednog novog člana i sada ih je 45. Poslovni rezultati 56 članova i vlasnički povezanih tvrtki u prošloj godini su vrlodobri, a s obzirom na okolnosti i poslovno okruženje u kojem djeluju, može se reći da su odlični. Posebice valja istaknuti da su članovi Udruge tijekom 2016. i početkom 2017., započele, a neke od njih su i dovršene,  s investicijama vrijednim preko 20 milijuna maraka, što je rezultiralo i povećanjem broja zaposlenih za 125 zaposlenika. Prosječan broj zaposlenih u 2016. godini veći je za 7 posto nego u 2015., i iznosio je 1.875, što je 64 posto zaposlenih u svim gospodarskim društvima u Posušju, ili 54 posto svih zaposlenih u Posušju.

Nakon službenog dijela skupštine, druženje je nastavljeno uz jelo i piće u restoranu Astoria, gdje je skupština i održana.