Zakazana 14. skupština Udruge gospodarstvenika Posušje

U utorak, 28. svibnja 2019., održana je 8. sjednica Upravnog odbora (UO) Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Sjednicom je  predsjedavao  predsjednik Udruge Ivan Pavković.

Upravni odbora je prihvatio Financijsko izvješće te Izvješća o radu UO i  Udruge­­ za 2018. godinu, koja će biti upućena Skupštini na raspravu i usvajanje. Odlukom UO skupština je zakazana za 19. lipnja 2019. Ovo će biti 14. skupština od utemeljenja UGP-a, a bit će organizirana kao redovita i izvještajna.

Na sjednici se govorilo i o aktivnostima koje se planiraju u idućem periodu, a posebice, o mogućnostima zajedničkih aktivnosti članova UGP-a i predstavnika ostalih gospodarstvenika iz  Županije ZH, po pitanju Inicijative ” 20+5+6″, koja je na zahtjev Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) prihvaćena na Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, kao i prijedloga UGP-a o rasterećenju gospodarstva i poboljšanju poslovnog okruženja, koji su bili tema sastanka predstavnika UGP-a i Vlade ŽZH, održanog nedavno u sjedištu Vlade.

O rasterećenju gospodarstva i poslovnom okruženju predstavnici UGP-a već nekoliko mjeseci vode razgovore i s predstavnicima Udruženja poslodavaca FBiH, a o budućim oblicima suradnje ovih dviju udruga odlučit će se na sljedećoj skupštini UGP-a.