O Udruzi

Udruga gospodarstvenika Posušje je: slobodna, dragovoljna, neovisna i nepolitična Udruga pravnih osoba iz općine Posušje, koje ispunjavaju uvjete i prihvaćaju prava i obveze iz Statuta Udruge, utemeljena radi unaprjeđenja i ostvarivanja zajedničkih ciljeva, aktivnosti i interesa svojih članova u razvoju gospodarstva u općini Posušje.

Članovi Udruge su ugledna i uspješna gospodarska društva iz općine Posušje, a  u Udruzi je 45 članova.

Udruga gospodarstvenika Posušje utemeljena je na utemeljiteljskoj Skupštini dana 29.10.2011. godine.

Odluku o utemeljenju Udruge donijelo je trinaest gospodarskih društava iz Posušja, a to su :VOKEL, VICAN TRADE, WELTPLAST, SPIN, LONČARPLAST, INĐILOVIĆ, KTM-BRINA, SOPA, KROR, MRVELJI, MESNA INDUSTRIJA RAKITNO, VAMANT, TRIEL.

Na utemeljiteljskoj Skupštini izabran je Upravni odbor Udruge od sedam članova u sastavu: Damir Vican, Pero Lončar, Ivan Pavković, Tomislav Marić, Marinko Šego, Mario Čutura i Damir Lončar. Mandat članova UO je dvije godine.

Na izbornoj Skupštini održanoj 04. studenoga 2013. godine izabran je novi Upravni odbor za naredne dvije godine u sastavu: Marinko Šego, Damir Lončar, Ivan Pavković, Pero Lončar, Krasnodar Petrović, Zdenko Tolušić, Ivan Šarić te Veljko Lončar i Franjo Širić po funkciji, kao predsjednik i dopredsjednik Udruge.

Za Predsjednika UO izabran je  Marinko Šego, predstavnik SPIN d.o.o. Posušje.

Izabran je i NO od tri člana u sastavu: Branimir Oreč, Ivan Čamber i Borislav Petric.

Za Predsjednika NO izabran je  Branimir Oreč, predstavnik KROR d.o.o. Posušje.

Za Predsjednika Udruge izabran je  Veljko Lončar, predstavnik  VOKEL d.o.o. Posušje.

Za Dopredsjednika Udruge izabran je  Franjo Širić, predstavnik  WELTPLAST d.o.o. Posušje.

Na Drugoj izbornoj Skupštini održanoj  11. prosinca 2015. godine izabran je novi Upravni odbor za naredne dvije godine u sastavu: Ivan Šarić, Krasnodar Petrović, Zdenko Tolušić, Damir Vican, Branimir Oreč, Ante Pavković  i Želimir Čamber te Ivan Pavković i Pero Lončar po funkciji, kao predsjednik i dopredsjednik Udruge.

Za Predsjednika UO izabran je Ivan Šarić , predstavnik Ladanušić čistoća d.o.o.

Imenovan je i NO od tri člana u sastavu: Damir Lončar, Veljko Lončar i Marinko Šego.

Za Predsjednika NO izabran je  Damir Lončar, predstavnik Triel d.o.o.

Za Predsjednika Udruge izabran je  Ivan Pavković, predstavnik  Mesna industrija Rakitno d.o.o.

Za Dopredsjednika Udruge izabran je  Pero Lončar, predstavnik  Lončarplast d.o.o.

Tajnik Udruge je od 01.06.2012. godine  Stjepan Bago.