Posušje: UGP i UPFBiH zajedničkim aktivnostima do boljih uvjeta za poslovanje

0
196

U srijedu, 22. svibnja 2019., u uredu Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) održan je sastanak predstavnika UGP-a i Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH). UGP su predstavljali predsjednik Ivan Pavković i tajnik Stjepan Bago, a UPFBiH direktor Mladen Pandurević i pravnica Jasmina Kurspahić.

Tema sastanka bila je Inicijativa UPFBiH o izmjenama i dopunama zakona i pravilnika čije usvajanje bi rezultiralo rasterećenjem gospodarstva i stvaranjem povoljnijeg poslovnog okruženja u BiH. Navedena Inicijativa je prihvaćena od strane Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na tematskoj sjednici održanoj početkom travnja u Sarajevu i upućena je Vladi FBiH na očitovanje i dostavu Parlamentu na usvajanje u roku od 60 dana.

Na navedenoj tematskoj sjednici bili su i predstavnici UGP-a i oni su i tada, a to su ponovili i na ovom sastanku, u ime Udruge gospodarstvenika Posušje, dali podršku Udruženju poslodavca FBiH i njihovim inicijativama za konkretnim izmjenama i dopunama zakona, čijim usvajanjem bi se rasteretilo gospodarstvo i popravilo poslovno okruženje u FBiH.

Na sastanku se razgovaralo i o daljnjim zajedničkim aktivnostima po pitanju Inicijative, kao i o mogućnostima organizacijske povezanosti ovim dviju srodnih udruga, a sve u cilju stvaranja povoljnijih uvjeta za poslovanje u BiH.

Rasterećenje gospodarstva i povoljniji uvjeti poslovanja nam je zajednički cilj, a do njega možemo doći samo zajedničkim i konkretnim prijedlozima i aktivnostima koje ćemo poduzimati prema tijelima javne uprave na svim razinama u ovoj državi, zaključak je ovog sastanka.

ugp