UGP: Weltplast povećava proizvodnju i broj zaposlenih

0
229

Broj zaposlenih u općini Posušje, u posljednje četiri godine, pao je sa 3.400 na  3.000. U istom tom periodu, broj zaposlenih u tvrtkama članova Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) je rastao; u 2012. godini veći je za oko 5 % u odnosu na 2011. Taj trend povećanja zaposlenih u UGP-u nastavlja se i tijekom 2013. U tvrtkama članova UGP-a i njihovim vlasnički povezanim tvrtkama, zaposleno je oko 1.800 zaposlenika, a od toga u Posušju radi njih oko 1.200,  što je oko  40 % ukupno svih zaposlenih u Posušju.

Prošli tjedan, član UGP-a, tvrtka Weltplast d.o.o. Posušje, zaposlila je 10 novih djelatnika i sada je u tvrtci ukupno njih 107. Vlasnik i direktor Weltplasta je ugledni gospodarstvenik i dopredsjednik UGP-a Franjo Širić.

Tvrtka Weltplast vodeća je tvrtka u završnoj preradi polimernih materijala  na prostoru BiH i Republike Hrvatske pa i na prostorima jugoistočne Europe. Zahvaljujući iskustvu stečenom kroz 30 godina postojanja tvrtke, najsuvremenijoj, posve kompjutoriziranoj opremi za preradu te visokoj stručnosti svojih djelatnika, godišnja proizvodnja iznosi oko 7.500 tona  tlačnih PEHD cijevi, PP cijevi za kućne instalacije te konfekcionirane ambalaže i industrijske folije.

Prema riječima vlasnika Franje Širića, prihod  u 2013. godini  bit će za oko 10 % veći nego u 2012. Weltplast  izvozi oko 65 % svoje proizvodnje, a od toga 90 % u zemlje Europske unije.

Weltplast  je prva tvrtka na ovom području koja već duži niz godina posjeduje cjelokupnu tehnologiju za recikliranje polimernih materijala. Godišnje reciklira oko 2.000 tona otpadne folije, čime značajno pridonosi zaštiti i očuvanju okoliša.

Prioritet, u svakom proizvodnom procesu i ukupnom proizvodnom asortimanu, je briga za očuvanje prirode, a dokaz tome su i biorazgradive vreće za smeće, koje Weltplast proizvodi pod vlastitim bendom Ecowelt i izvozi, između ostalih i u Švedsku, Norvešku i Njemačku.

sb/ugp