UGP: Održana 2.(19.) sjednica Upravnog odbora

0
194

U ponedjeljak, 09. prosinca, održana je 2.(19.) sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Sjednicom je predsjedao predsjednik UO Marinko Šego, a raspravljalo se o više točaka dnevnog reda između kojih i pokretanje inicijative za završetak privatizacije državnih poduzeća u općini Posušje. Cilj inicijative je konačno rješavanje statusa  imovine državnih poduzeća koja nisu privatizirana, na način, da se konačno privatiziraju ili da se njihova imovina prenese u vlasništvo Općine Posušje.

Da bi se to ostvarilo, predstavnici UGP-a će obaviti razgovore s relevantnim osobama, nositeljima određenih funkcija u općini i županiji, kao što su: Općinski načelnik, ministar gospodarstva ŽZH, ravnatelj Agencije za privatizaciju i svakako, s ljudima koji su pokušavali privatizirati određena poduzeća, a u tome nisu uspjeli iz razno-raznih razloga.

Nakon pribavljenih informacija, Upravni odbor bi donio konačnu odluku o načinu  realizacije inicijative o rješavanju privatizacije državnih poduzeća u Posušju. To bi bio, najvjerojatnije, jedan „Okrugli stol“ koji bi organizirao UGP, a pozvani bi bili svi koji mogu ponuditi konkretne prijedloge rješavanja tog za Posušje vrlo važnog pitanja, a zaključke donesene na tom „Okruglom stolu“ proslijedili bi nadležnima na rješavanje.

sb/ugp