Načelnik Bago u Vokelu i Lončarplastu !

0
238

Načelnik općine Posušje Branko Bago sa suradnicima, predsjednikom općinskog vijeća Ivanom Lončarom i zastupnikom u skupštini Županije ZH Dariom Sesarom, posjetio je u ponedjeljak članove Udruge gospodarstvenika Posušje: Vokel i Lončarplast. Cilj ovog posjeta je, prema riječima načelnika Bage, upoznati se s problemima i preprekama na koje nailaze gospodarstvenici u komunikaciji s tijelima lokalne samouprave i iznalaženju rješenja istih.

U sjedištu Vokela u Vinjanima goste je primio vlasnik i direktor Veljko Lončar. Nakon što je predstavio tvrtku i njeno poslovanje, domaćin je goste poveo u razgledavanje izložbenih salona i skladišnih prostora. Gosti su s posebnim zanimanjem razgledali novu poslovnu zgradu koja je u fazi gradnje i koja se prostire na oko 9.000 m2 na tri etaže, kao i novoizgrađeno skladište površine oko 4.000 m2.

Nakon Vokela, načelnik Bago sa suradnicima, posjetio je tvrtku Lončarplast koja se nalazi u poslovnoj zoni Vlake. Vlasnik i direktor ove proizvodne tvrtke, Pero Lončar, proveo je goste kroz novosagrađenu proizvodnu halu te im, između ostaloga, pokazao i novonabavljeni ekstruder koji će omogućiti povećanje proizvodnje za 100 %.

Načelnik Bago je izrazio zadovoljstvo viđenim kao i razgovorom vođenim sa svojim domaćinima te najavio posjete i drugim gospodarstvenicima u općini Posušje u skorije vrijeme.

Ovo je, svakako, pozitivan primjer suradnje čelnih ljudi općinske vlasti s gospodarstvenicima čije tvrtke, direktno ili indirektno, pune općinski proračun i na taj način doprinose cjelokupnom razvoju općine u kojoj djeluju, a to je u ovom konkretnom slučaju općina Posušje.

FOTO-OVDJE

sb/ugp