MIVIKO: Damir Vican ugostio izaslanstvo općine Posušje

0
297

Načelnik općine Posušje Branko Bago sa suradnicima, predsjednikom općinskog vijeća Ivanom Lončarom i zastupnikom u skupštini Županije ZH Dariom Sesarom posjetio tvrtku Miviko d.o.o. jednog od najvećih proizvođača električnih kabela i bakrene žice u široj regiji. Izaslanstvo Općine Posušje ugostio je vlasnik tvrtke g. Damir Vican.

U poduzeću Miviko d.o.o. trenutno ima 65 zaposlenih djelatnika, a uskoro se očekuju nova zapošljavanja u proizvodnom pogonu, kojim bi se broj zaposlenih povećao na preko 70. Naše poduzeće posluje s najvećim europskim tvrtkama iz ove djelatnosti, a interes za poslovnom suradnjom s našim poduzećem su nedavno iskazale i najveće austrijske i njemačke firme, kaže vlasnik g. Damir Vican. Ističe da preko 85 % svoje proizvodnje izvoze u zemlje Europske unije, dok ostalih 15 % plasiraju u Bosni i Hercegovini i zemljama regije gdje također bilježe rast plasmana svojih proizvoda. U prilog tome, istakao je i podatak o porastu prihoda u tekućoj godini od preko 40% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Smatra da u Bosni i Hercegovini nije nemoguće poslovati i proizvoditi, ali zbog negativne poslovne klime u cijeloj zemlji poduzetnici se moraju skuplje zaduživati kod financijskih institucija nego njihova konkurencija u inozemstvu.

Miviko d.o.o. jedna je od rijetkih proizvodnih investicija općenito u Hercegovini u posljednje vrijeme i svakako ćemo podržati rast i razvoj takvog poduzeća jer pridonosi razvoju cijelog posuškog kraja rekao je Načelnik Bago i izrazio svoje zadovoljstvo viđenim proizvodnim kapacitetima i planovima širenja poslovanja.