Posušje: Penava d.o.o gradi novi Prodajni centar

Član Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), Penava d.o.o., uz postojeći Prodajni  centar Divna, gradi novi, ukupne površine oko 6.700 m2. Obitelj Branka Penave odlučila je svu svoju dosadašnju trgovačku djelatnost premjestiti u novi Prodajni centar. Uz dosadašnji asortiman roba, u novom centru, na prizemlju površine 3.000 m2, bit će i velika trgovina prehrambenim proizvodima, kafić i igraonica za djecu, a na galeriji površine 700 m2 bit će smješteni uredski prostori i izlog veleprodajne robe. Skladište sa pristupnom rampom za kamione i liftom, bit će u suterenu objekta.

Grube građevinske radove izvodio je Hering d.o.o., koji je i nositelj izrade projektne dokumentacije za cijeli objekt. Većinu zanatskih, završnih radova (elektroinstalacije, hidroinstalacije, završno montažerski radovi, keramičarski radovi …) izvode izvođači iz Posušja, a materijale i opremu su isporučili Vokel i Miviko. Iskop i nasipavanje materijala izvodi BGL-Commerce, a nadzor  TRIEL  na čelu s vlasnikom tvrtke i nadzornim inženjerom Damirom Lončarom. Vokel, Miviko, BGL-Commerce i TRIEL su članovi UGP-a, kao i nadzorni inženjer elektro radova, Drago Bago.

U ovim kriznim vremenima investicija od oko 4 miliona KM, koliko će koštati izgradnja objekta sa opremom, je od velikog značaja  i za Općinu Posušje, koja će prihodovati značajna sredstva kroz komunalni doprinos i ostale naknade i pristojbe koji se trebaju platiti do dobivanja uporabne dozvole za objekt.

Isto tako, valja istaknuti, da će se u novom Prodajnom centru zaposliti novih 35 djelatnika, a natječaj za njih 33 je u tijeku. Nakon otvaranja centra u tvrtci Penava d.o.o. ukupno će biti zaposleno 60 zaposlenika.

Otvaranje novog Prodajnog centra obitelj Penava planira oko 1. prosinca ove godine, o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.