Skupština Udruge gospodarstvenika: Zahtjevi gospodarstvenika se moraju brže rješavati

0
168

5. Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje, održana je u petak, 19. prosinca u restoranu Astoria u Posušju. Skupština je organizirana kao tematska na temu: Bankarski sektor u funkciji razvoja gospodarstva. Partner Udruge u realizacije ove teme bila je UniCredi Bank d.d. Mostar. Cilj ove tematske skupštine bio je: informirati gospodarstvenike o uslugama koje pruža UniCredit Banka, kao i banku o problemima na koje nailaze gospodarstvenici koristeći njihove usluge te kroz razgovore doći do prijedloga kako suradnju unaprijediti i dovesti na višu razinu.

Nakon pozdravnog govora i kratkog obrazloženja razloga organiziranja ove tematske skupštine, predsjednik Udruge gospodarstvenika, Veljko Lončar, dao je riječ Općinskom načelniku Branku Bagi, koji je pozdravio sve nazočne i zaželio im uspješan rad. Direktor UniCredita, Ivan Vlaho, zahvalio se Udruzi gospodarstvenika što je omogućila njemu i njegovim suradnicima da predstave usluge koje pruža banka i da u neposrednim razgovorima čuju od gospodarstvenika na koje probleme nailaze u radu s UniCredit Bankom.

Marinko Šego je predstavio Udrugu gospodarstvenika i neke osnovne socioekonomske pokazatelje općine Posušje.

Makroekonomsko okruženje u BiH kao i poziciju UniCredit Banke na bankarskom tržištu, predstavio je izvršni direktor za investicijsko bankarstvo, Igor Bilandžija. O mogućnostima otkupa potraživanja i kreditnim linijama Svjetske banke, govorile su Sandra Cico-Hajduk i Merima Beširević.

Nakon prezentacija, započela je diskusija u kojoj su gospodarstvenici iznosili, uglavnom,  određene primjedbe na rad banke, kao i prijedloge kako suradnju gospodarstvenika i banke unaprijediti i podići na višu razinu. Osnovni problem, složila se većina, je u sporom rješavanju zahtjeva koje gospodarstvenici upućuju banci i nedostatak osobe u poslovnici Posušje zadužene za odnose s gospodarstvenicima. Direktor Vlaho se složio s gospodarstvenicima da se zahtjevi moraju rješavati brže i obećao da će sa suradnicima analizirati sve iznesene primjedbe i prijedloge kako bi se razina usluge banke podigla na još veću razinu u narednom periodu.

Nakon službenog dijela skupštine razgovori su nastavljeni uz  jelo i piće, a čula se i pjesma koju je predvodio, uvijek za pjesmu raspoloženi, Tomislav-Tomo Marić.

FOTO

ugp