Rakitno: Uređuje se sanitarni čvor u osnovnoj školi

O problemu sanitarnih čvorova u posuškim školama priča se već dugi niz godina. Naime, tehnička i sanitarna ispravnost  istih je vrlo loša, u ponekim školama katastrofalna, a neki su i van upotrebe. Takav slučaj  je i sa sanitarnim čvorom u osnovnoj školi u Rakitnu, koji nije renoviran od početka 70-tih godina prošlog stoljeća, od kada je u upotrebi.

Početkom ove godine inicijativu za konačno rješenje problema sanitarnog čvora u osnovnoj školi u Rakitnu, pokrenuo je Tomislav Pavković, vlasnik  tvrtke Mljekara Rakitno. Njega su podržali i prihvatili obvezu sufinanciranja Ante Pavković (ISAT-AP) i Damir Pavković (Mesna industrija Rakitno). Sva trojica su ugledni rakitski gospodarstvenici i članovi Udruge gospodarstvenika Posušje. Vrijednost radova potpunog uređivanja sanitarnog čvora, u prizemlju škole, procjenjuje se na oko 16 tisuća maraka.

Temeljem usmenog sporazuma, sklopljenog između Općine Posušje i trojice navedenih gospodarstvenika, gospodarstvenici će osigurati polovicu navedenog iznosa, a drugu polovicu općina. Do sporazuma, a nakon toga i do početka radova, početkom uskršnjeg raspusta, došlo je i zahvaljujući zahtjevu upućenog Općinskom vijeću od strane Vijeća roditelja osnovne škole u Rakitnu.

I ovim putem pozivamo sve one koji mogu i žele da se uključe, na bilo koji način, podržati ovaj projekt, da se jave jednom od nas trojice, poručuju Tomislav i Ante Pavković, u svom priopćenju oko realizacije ovog projekta, nakon što su radovi na uređenju započeli.

Svjesni smo da općina ne može puno napraviti na povećanju proračuna i zadovoljiti sve zahtjeve na rashodovnoj srani, ali može i mora izdvojiti sredstva za prioritetne projekte, a jedan od njih su, svakako, sanitarni čvorovi u školama, zaključak je njih dvojice.