Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić ne prihvaća suradnju s gospodarstvenicima iz Posušja !

0
174

U utorak, 23. lipnja 2015. godine održana je 6.Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Skupštinom, na kojoj je bilo 26 gospodarstvenika, predsjedao je predsjednik Udruge Veljko Lončar.

Skupština je usvojila Izvješće Nadzornog odbora o provedenom nadzoru nad radom UGP-a, Financijsko izvješće za 2014. godinu te izvješća o radu UGP-a i Upravnog odbora u proteklom jednogodišnjem periodu.

Skupština je podržala inicijativu Upravnog odbora o potrebi osnivanja udruge gospodarstvenika na županijskoj razini te donijela zaključak, da se zakaže proširena sjednica Upravnog odbora na koju će se pozvati i predstavnici gospodarstvenika iz Širokog Brijega, Gruda i Ljubuškog pa ako i oni prihvate tu inicijativu krenut će se u osnivanje takve udruge.

U izvješću o radu UGP-a, koje je podnio predsjednik Udruge Veljko Lončar, posebice je istaknut problem ne osposobljavanja graničnog prijelaza Osoje za robni promet kao i naplata prolaza kroz terminal na graničnom prijelazu Gorica. UGP već dvije godine upućuje zahtjeve nadležnim tijelima vlasti i institucijama da se ta pitanja riješe, međutim, sve je ostalo po starom.

Privatizacija državnih poduzeća niti 20 godina od donošenja Zakona o privatizaciji u Posušju još nije završena. Svjedoci smo katastrofalnog stanja nekretnina tih poduzeća;  objekti su u ruševnom stanju, okoliš je devastiran, oprema je otuđena ili uništena. Zbog toga je na skupštini UGP-a, održanoj u studenom 2013. godine, donesen zaključak o pokretanju inicijative o konačnom završetku tog procesa na način da se ta poduzeća privatiziraju ili da se pokrene stečajni postupak.

Tragom tog zaključka, ispred UGP-a, upućen je zahtjev predsjedniku vlade ŽZH Zdenku Ćosiću da primi predstavnike UGP-a na sastanak na kojem bi mu obrazložili razloge pokretanja te inicijative. Međutim, Ćosić se oglušio na pozive UGP-a i nije ih primio niti nakon tri ponovljena zahtjeva. Taj postupak Zdenka Ćosića je sramotan, zaključak je članova UGP-a nazočnih na 6.Skupštini i pokazuje podcjenjivački odnos prema onima koji pune proračun iz kojeg je on vrlo dobro plaćen u odnosu na rezultate svoga rada, kao i ne brigu za stanje županijske imovine u općini Posušje.

FOTO

ugp