Posušje: Udruga gospodarstvenika Posušje obilježila 5. obljetnicu djelovanja

0
299

U petak,  9. prosinca 2016., u restoranu Staza u Parku prirode Blidinje, održana je 9. Skupština Udruge gospodarstvenika Posušje. Skupština je održana povodom obilježavanja pete obljetnice od utemeljenja Udruge, a organizirana je kao tematska na kojoj su partneri Udruge, tvrtke Fircon i Addiko Bank, održali prezentacije na temu: Financije i bankarski sektor u funkciji razvoja gospodarstva.

Pozdravni govor i kratki podsjetnik na aktivnosti UGP-a, u proteklih pet godina, održao je predsjednik Udruge Ivan Pavković. On je čestitao članovima petu godišnjicu te im se posebice zahvalio što su se aktivno uključili u rad na promicanju društveno odgovornog poduzetništva kao i na inicijativama i aktivnostima koje su kao članovi Udruge poduzimali na stvaranju povoljnih uvjeta za poslovanje i stvaranju boljih uvjeta življenja u Posušju.

Posebice se zahvalio trinaestorici članova koji su prije pet godina, 29. listopada 2011. godine, održali utemeljiteljsku skupštinu Udruge gospodarstvenika Posušje. Između  njih,  istaknuo je prvog predsjednika UGP-a Veljka Lončara i prvog predsjednika Upravnog odbora Marinka Šegu. Za veliki doprinos u radu UGP-a njima dvojici su uručene i Zahvalnice.

Na skupštini je bilo više od pedeset nazočnih, od kojih su velika većina bili članovi UGP-a. Prezentaciju o novim propisima iz oblasti financija, poreza i doprinosa održao je Augustin Mišić iz Fircona, a Addiko Bank i njihove usluge prezentirali su predstavnici banke na čelu s direktorom odjela prodaje Marijanom Bunozom.

Na 9. Skupštini Udruge gospodarstvenika Posušje bili su i gosti: predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar, Općinski načelnik  Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, predsjednica Vijeća mladih općine Posušje Anamaria Čolić te ravnatelj Javne ustanove Ceste ŽZH Vinko Romić.

Nakon službenog dijela skupštine druženje je nastavljeno uz eno-gastro specijalitete restorana Staza, posluženo od ljubaznog osoblja i popraćeno ugodnom glazbom uživo.

FOTO

ugp