UGP: Održana 15. sjednica Upravnog odbora

Pod predsjedanjem predsjednika Ivana Šarića, u utorak, 29. kolovoza 2017., održana je 15. sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje, u ovom sastavu. Ovaj Upravni odbor izabaran je na Skupštini u studenome 2015. godine i njegov mandat, kao i dvogodišnji mandat svih tijela Udruge, ističe u studenom ove godine. Zbog toga se na 15. sjednici razgovaralo i o potencijalnim kandidatima za Upravni dobor s kojima će se obaviti konzultacije pa ako isti pihvate kandidaturu ići će se u daljnju proceduru izbora novih tijela Udruge.

Na sjednici se razgovaralo i o aktivnostima Udruge u idućem razdoblju, te je zaključeno, da će predstavnici Udruge aktivno sudjelovati na Gospodarskom forumu, koji organizira Udruga Požežana i prijatelja Požege Vallis Aurea, koji će se održati početkom studenoga u Zagrebu. Isto tako, načelno je prihvaćen i poziv za sudjelovanjem na Meetingu G2.3 – Hrvatska puna poslovnih potencijala, koji organizira multidisciplinarna skupina Hrvata iz domovine i dijaspore, čiji je cilj umrežiti poslovnu domovinsku i iseljenu Hrvatsku.

U idećem razdoblju Udruga će nastaviti s ranije započetim aktivnostima oko stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja, kao i aktivnsti oko usklađenosti tržišta rada i sustava obrazovanja.

„Broj nezaposlenih na službi za zapošljavanje, niti po broju niti po struci, ne odgovara stvarnom stanju tražitelja zaposlenja, jer velika većina njih aktivno ne traži posao, nego su na popisu iz nekih dugih razloga. Zbog toga ćemo zatražiti sastanak s nadležnima iz Službe za zapošljavanje i sagledati mogućnosti „pročišćavanja“ popisa na listi nezaposlenih“, zakjlučak je Upravnog odbora.

FOTO

ugp