MIVIKO d.o.o. planira zaposliti novih 20 djelatnika

0
152

Miviko d.o.o. Posušje  jedna je od rijetkih novoizgrađenih tvornica u BiH u posljednjih nekoliko godina. Miviko je u vlasništvu gospodina Damira Vicana i započeo je s proizvodnjom električnih kabela i žice prije dvije godine, a u prošloj 2012.  ostvario je prihod od oko 28 miliona KM. Kvalitetu i konkurentnost njihovog proizvoda pokazuje i podatak o ostvarenom prihodu od izvoza u zemlje EU, koji je u prošloj godini iznosio oko 25 miliona KM ili oko 90 % ukupnog prihoda.

U 2013. godini, prema izjavi direktora gospodina Gorana Bralića, Miviko d.o.o. planira povećati proizvodnju i prihod za oko 70 %. Trenutno zapošljavaju 45 djelatnika, a tijekom 2013. planiraju zaposliti novih 18-20 djelatnika. U tijeku je  prijem office administratora i kemijskog tehnologa po natječaju koji je zatvoren ovih dana.

Kako bi ostvarili zacrtane planove, Miviko d.o.o. i TT Kabel d.o.o. Široki Bijeg, otvorili su zajedničku tvrtku u Austriji koja će se baviti prodajom njihovih proizvoda u zemljama Europske Unije.

sb/ugp