BGL Commerce d.o.o. otvorio farmu muznih krava

0
313

U Osoju je službeno otvorena farma muznih krava koja posluje u sklopu posuške tvrtke BGL Commerce d.o.o.. Simboličnim rezanjem vrpce farmu je otvorio načelnik Općine Posušje Branko Bago, a blagoslovio posuški župnik fra Milan Lončar. Otvaranju je, uz domaćine braću Kovač, nazočio i veći broj gostiju, a među njima i većina članova Udruge gospodarstvenika Posušje koje je i BGL Commerce član.

Na prostoru od oko 56.000 m2 izgrađeni su objekti ukupne površine od oko 2.500 m2. Na farmi je smješteno 95  rasnih krava simentalki uvezenih iz Njemačke i Češke. Planira se dnevna proizvodnja od oko 2.500 litara kvalitetnog mlijeka, a svu količinu će otkupljivati Meggle. Na farmi je zaposleno 6 zaposlenika.

Vlasnici Bruno i Zvonko Kovač planiraju, do kraja ove godine, izgraditi još jedan objekt i u njega smjestiti novih 100 krava simentalki te povećati dnevnu proizvodnju na oko 5.000 litara mlijeka i povećati broj zaposlenih. Do sada je u farmu uloženo oko 3 miliona KM, od kojih je 1,5 milion bankovni kredit.

Tvrtka BGL Commerce d.o.o. uspješno posluje već 15 godina, a njena osnovna djelatnost je prodaja i servis motornih vozila te rent-a-car, a od prije 4 godine u sklopu tvrtke posluje i benzinska crpka. Tvrtka zapošljava ukupno 35 zaposlenika.

sb/ugp