ZAGREB: Održan sastanak vodstva Zavičajnog društva Posušje i izaslanstva općine Posušje

0
125

U Zagrebu je 07.ožujka, 2013.održan sastanak izaslanstva općine Posušje i vodstva Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu.

Ispred Zavičajnog društva Posušje sastanku su nazočili predsjednik Društva g. Vlado Begić, potpredsjednik Društva g. Mate Pavković, tajnik Društva g. Branko Galić, član Nadzornog odbora g. Stipe Kraljević, član Upravnog odbora g. Mate Kovač i g. Zvonimir Marić.

Općinsko izaslanstvo predvodili su načelnik Općine Posušje g. Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća g. Ivan Lončar.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima i podizanju suradnje, između općine Posušje i Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu, na jedan viši nivo u svim segmentima, od kulturne i humanitarne preko znanstvene do gospodarske razine.

Vodstvo općine Posušje je izrazilo zahvalnost Zavičajnom društvu za sve dosadašnje poduzete aktivnosti scciljem pomoći općini Posušje , od postavljanja spomenika fra Grgi Martiću, kupnje jednog zvona za novu posušku crkvu i za brojne druge projekte.

Kako u općini Posušje odnedavno postoji i Udruga gospodarstvenika, razmatrale su su mogućnosti osnivanja Poslovnog kluba pri Zavičajnom društvu Posušje u Zagrebu, radi poticanja i jačanja gospodarske suradnje svih gospospodarstvenika podrijetlom iz Posušja koji žive i rade u Republici Hrvatskoj s navedenom Udrugom.

Vrijedi istaknuti kako je sastanak bio vrlo srdačan i konstruktivan, te je dogovorena daljnja intezivnija suradnja, piše zdpz.hr

posušjeonline/ugp

* prvi pisani kontakt između UGP-a i ZDPZ-a je već uspostavljen i uskoro se očekuju konkretni dogovori po pitanju daljnje suradnje