REDAH: Odobrena grant sredstva i za Posušje

0
180

25.03.2013., u prostorijama REDAH-ovog Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu dodijeljenjo je 27 darovnica za grantove iz komponente grant sheme Razvojnog fonda u okviru projekta CREDO Hercegovina.

Prema Javnom pozivu, kojeg možete pročitatiOVDJE,  za prijavu projekata za sufinanciranje u okviru projekta „CREDO Hercegovina“ koji provodi REDAH, a financira Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida, objavljenom 21.01.2013., komisija za odabir korisnika grantova iz komponente grant sheme Razvojnog fonda u okviru projekta CREDO Hercegovina odobrila je 27 prijedloga projekata, od čega su odobreni projekti za 23 mala i srednja poduzeća iz sektora obuhvaćenih ovim javnim pozivom i 4 općine.

Sredstva su dobile i tri tvrtke iz Posušja, sve tri članice Udruge gospodarstvenika Posušje: Weltplast, Lončarplast i Trgometal. I Općina Posušje dobila je grant sredstva za formiranje službe za razvoj.

Fond dostupan malim i srednjim poduzećima te općinama regije Hercegovina kroz Grant shemu Razvojnog fonda kroz prošlu i ovu godinu iznosi 610.000,00 Eura.

Svi korisnici, poduzetnici i načelnici općina, danas su potpisali ugovore, te dobili detaljne informacije o uvjetima provedbe ugovora i preuzeli darovnice. Darovnice je korisnicima dodijelio direktor REDAH-a, g. Ivan Jurilj, koji se uz g. Nedima Bukvića, program officera SIDA-e u BiH, obratio korisnicima i ostalim uzvanicima.

Popis korisnika Grant sheme Razvojnog fonda iz drugog javnog poziva možete pogledati OVDJE.

 

redah/ugp