ZAGREB: Franjo Širić među hrvatskim liderima

0
250

U Muzeju suvremene umjetnosti u srijedu, 13. Studenog 2013. Održana je promocija knjige „Intervjui sa 100 hrvatskih lidera“ autorice dr. sc. Jasminke Samardžije.

Osim brojnih samih lidera (Mato Škojo, Željo Perić, prof. Kurjak, Prof. Sakoman, Neven Pivac) i ostalih uzvanika koji su prisustvovali promociji, na okruglom stolu su, uz autoricu Jasminku Samardžiju, o knjizi govorili akademik Jakša Barbić, Mislav Ante Omazić (EFZG),  Larisa Buhin Lončar (RIT- Croatia), Danica Purg (IEDC Bled) i apsolventica Mia Toljan. Program promocije vodila je voditeljica Barbara Kolar.

Svrha knjige je pokazati viđenje hrvatskih lidera o putu razvoja svoje karijere iz područja: arhitekture i građevine, bankarstva, osiguranja i konzaltinga, distribucije i trgovine, industrijske proizvodnje, istraživača i izumitelja, medija i izdavaštva, neprofitne djelatnosti, prehrambene proizvodnje, sporta, turizma i gastronomije, umjetnosti i znanosti i obrazovanja, kako bi se motiviralo sve one koji još nisu otkrili svoje kvalitete i talente na aktivan pristup ostvarenju svojih ciljeva, a osobiti fokus je na mladima kojima može poslužiti kao fantastičan priručnik za profesionalnu orijentaciju neovisno o dobi.

Zanimljivost je i ta da gotovo u svakom području koje je autorica obradila, dominantna mjesta između uglednih lidera, znanstvenika i poduzetnika iz Hrvatske, stoje i imena Hrvata iz BIH. Autorica je u polju proizvodnje izdvojila Franju Širića iz tvrtke Weltplast, grupaciju Stanić, g. Artukovića iz tvrtke Frank itd.  Među pet inovatora u Hrvatskoj ističe se ime konstruktora najbržeg vozila na svijetu Livnjaka Mate Rimca.

poskok.info/ugp