Osnovan Turistički klaster Hercegovina

0
216

Osnivačka skupština Udruženja Turistički klaster Hercegovina održana je 23.12.2013 godine u prostorijama Centra za ruralni razvoj i poljoprivredu CRRP, Buna b.b., Mostar.

Osnivači Turističkog klastera Hercegovina su pravna lica koja dolaze iz sektora turizma u regiji Hercegovina. Na razvoju sektora turizma i udruživanju u klaster aktivno se radi već dvije godine, stoga su tijekom Osnivačke Skupštine usvojeni i prethodno razvijeni dokumenti: Pravilnik o članstvu, Etički kodeks, i Strateški plan  Turističkog klastera Hercegovina 2014-2016 koji uključuje i Akcijski plan za 2014. godinu.
Strateški plan Klastera plod je zajedničkog promišljanja budućnosti klastera od strane članica klastera te predstavnika potpornih institucija, kao što je Razvojna agencija za Hercegovinu REDAH.
Vizija Turističkog klastera Hercegovina:

Turistički klaster Hercegovina je regionalna organizacija prepoznata na turističkoj karti šire regije i Europe. Čine ga entuzijasti i uspješni poduzetnici i predstavnici javnog i civilnog sektora, koji zajedno stvaraju proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti i za najzahtjevnije goste iz različitih kultura i običaja. Klaster je također pokretač (i središte) održivog gospodarskog razvoja regije Hercegovina.
Misija Turističkog klastera Hercegovina:

je pružanje kontinuirane podrške svojim članicama u povećanju kvalitete postojećih te razvoju novih autohtonih proizvoda i usluga kroz primjenu novih znanja i tehnologija te međunarodnih standarda kvalitete. Misija klastera je i stvaranje strateškog partnerstva između članica klastera u cilju razvoja prepoznatljivog brenda turističke destinacije Hercegovina, destinacije u koju se domaći i strani gosti rado vraćaju.

Nakon Osnivačke Skupštine održan je prijem za sve uzvanike uz degustaciju hercegovačkih proizvoda koje je pripremio Turistički klaster Hercegovina.

redah/ugp