Posušje: EU pred tvojim vratima

U petak i subotu (6/7. lipnja 2014.) u posjet općini Posušje dolazi delegacija EU u Bosni i Hercegovini, u sklopu projekta „EU pred tvojim vratima“. Delegaciju čine visoki dužnosnici/predstavnici EU u Bosni i Hercegovini, koji će prvi dan posjete (petak) provesti u srednjim školama, gdje će održati nekoliko predavanja i prezentacija, te debate sa učenicima.

Subota, u 11h ujutro, delegacija će sa općinskim načelnikom, predstavnicima Udruge gospodarstvenika Posušje i predstavnicima Vijeća mladih općine Posušje, boraviti u caffe bar-u „Calipso“, na tzv. „kavi sa građanima“, gdje će svi građani općine Posušje imati priliku razgovarati sa članovima delegacije. Nakon toga, oko 13h, delegacija će se, zajedno sa općinskim načelnikom, predstavnikom Udruge gospodarstvenika i predsjednikom Vijeća mladih, povući na sastanak na kojem će biti govora o konkretnim projektima i suradnji.

U 14h, u Kino dvorani nastavlja se kulturno-zabavni program. Bit će upriličen natjecateljski kviz, talent show, razni zabavljači, koncert grupe „Urban“, kazališna predstava „Grana Masline“ koju izvodi Teatar mladih Mostar, te mnoge druge zabavne točke koje će izvoditi  mladi. Program će otvoriti predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje, gospodin Ivan Lončar. U natjecateljskom kvizu sudjeluju učenici  srednjih škola u Posušju, koji se ovih dana pripremaju za natjecanje. Na talent show se može prijaviti svaka mlada osoba do 19 godina i pokazati svoje umijeće u pjevanju, plesu, recitacijama, glumi, raznim akrobacijama i sl. Sve sudionike očekuju nagrade, a pobjednici će osvojiti bogate nagrade, poput ruksaka, raznih promotivnih materijala, mp4, novčanih iznosa i sl.

U organizaciji posjete sudjeluje Agencija za marketing „Boram“ Sarajevo, Gimnazija fra Grge Martića i Srednja strukovna škola Posušje, Vijeće mladih općine Posušje i Udruga gospodarstvenika Posušje.

Pozivamo sve stanovnike da se odazovu ovom projektu, dođu, uživaju i sudjeluju, a posebno pozivamo mlade da sudjeluju u kulturno-zabavnom programu, koji je na rasporedu, već smo rekli, u subotu od 14h u Kino dvorani u Posušju.

Vijeće mladih općine Posušje