Održana prezentacija: Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta

0
149

U srijedu, 11. lipnja, u Kino dvorani u Posušju, u nazočnosti 50-tak gospodarstvenika i obrtnika  održana je prezentacija na temu Javni natječaj za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu „Kreditni poticaj razvoja poduzetništva i obrta“.

Prezentaciju je organizirala Udruga gospodarstvenika Posušje, u suradnji i uz potporu Regionalne razvojne agencije REDAH, s ciljem da upozna gospodarstvenike i obrtnike s uvjetima i mogućnostima dobivanja kreditnih sredstava koje plasira Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta preko Razvojne banke.

U sklopu prezentacije, koju je vrlo stručno i razumljivo iznio mr. sc. Jozo Bejić, tajnik Federalnog ministarstva, ukratko je predstavljena i kreditna linija Svjetske banke koju implementira fondacija OdRaz preko komercijalnih banaka.

Nakon izlaganja gospodina Bejića, nazočni su postavljali  pitanja i tražili pojašnjenja oko uvjeta i mogućnosti apliciranja na Javni natječaj.

U uvodnom izlaganju, direktor REDAH-a Ivan Jurilj, predstavio je nizozemsku volontersku organizaciju PUM, koja pomaže malim i srednjim poduzećima znanjem i savjetima u 70 zemalja širom svijeta, a odnedavno i BiH.

FOTO

ugp