Bago i Lončar posjetili farme “Šišović”

0
298

U četvrtak, 3. 7. 2014. godine, Općinski načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar, posjetili su farme  koje su u vlasništvu obitelji Ante Pavkovića Šišovića. Goste je ispred obitelji primio Damir Pavković i poveo ih u razgledavanje Farme u Tomislavgrad, a zatim i u Glamoč.

Farma Tomislavgrad zapošljava 40 djelatnika i ona je najveća farma u poslovnom sustavu Šišović. Pod koncesijom ima oko 500 ha obradive zemlje zasijane pšenicom, kukuruzom i djetelinom. Na Farmi se nalaze štale i pomoćni objekti površine od oko 10.000 m2. U objektima je smješteno 1.200 grla stoke, od kojih je  600 muznih krava koje dnevno daju oko 12.500 litara mlijeka. Na Farmi se nalazi najsuvremenija mehanizacija za obradu zemlje, a posebnu pozornost gostiju izazvao je najveći traktor u BiH  snage od 300 KS. Traktor može odjednom raditi sa 8 plugova i uzorati do 3 ha zemlje za jedan sat.

Na Farmi Glamoč smještena je tovna stoka (bikovi) kojih je trenutno oko 800 komada, a smješteni su u novim farmama koje su sagrađene za ovu namjenu. Obradivo zemljište površine oko 300 hektara smješteno je uz farmu i na njemu je posijana pšenica i kukuruz.

Općinski načelnik Bago i predsjednik Općinskog vijeća Lončar su se zahvalili domaćinu na prijemu i sa farmi su otišli ugodno iznenađeni organizacijom i vizijom razvoja tvrtki u vlasništvu obitelji Šišović, pogotovo u sektoru razvoja mljekarstva.

FOTO

ugp