KTM Brina završava radove na izgradnji nogostupa u mjesnoj zajednici Čitluk

0
169

Radovi na izgradnji nogostupa na regionalnoj cesti R-420 Posušje – Vir, u području osnovne škole, u mjesnoj zajednici Čitluk ušli su u posljednju fazu.

Danas je započelo postavljenje asfaltnog sloja čime bi nogostup, odnosno njegova prva dionica, ovih dana trebao biti i završen, čime će se poboljšati sigurnost prometovanja svih sudionika u prometu, a prvenstveno pješaka, biciklista i automobila.

Izgradnja nogostupa u mjesnoj zajednici Čitluk u dužini od 600 metara obuhvaćala je radove iskopa, uređenje odvodnje, ugradnju rubnjaka te postavu novog asfaltnog sloja. Sve pripremne radnje za početka radova provela je Javna ustanova Ceste ŽZH, a radove izvodi „KTM Brina“ d.o.o. Posušje.

Inače, izrađen je glavni projekt koji je podijeljen u 12 dionica koje su međusobno razdijeljene priključnim cestama-odvojcima prema pojedinim naseljima.

Kao prioritet izvest će se tri dionice koje su u području škole tj. od priključka Ramljaci do priključka Biške. Ukupnu količinu radova diktirat će raspoloživa sredstva.

FOTO

Posusje.net/ugp