Posušje: Otvoren prodajni centar i supermarket Divna

0
429

U petak, 12. prosinca 2014., u Posušju je svečano otvoren prodajni centar i supermarket Divna koji posluje u sklopu tvrtke Penava d.o.o. Posušje. Na otvaranju je, uz investitore, obitelj Branka Penave, bio i veliki broj njihovih prijatelja i poslovnih partnera iz zemlje i inozemstva kao i  kolega iz Udruge gospodarstvenika te predstavnici crkve, općinskih vlasti i mnogobrojni drugi gosti i kupci.

Prodajni centar blagoslovio je fra Milan Lončar, a svečano ga je otvorio Općinski načelnik Branko Bago. U sklopu svečanosti otvaranja, vlasnik tvrtke Penava d.o.o., Branko Penava, u ime svoje obitelji, uručio je ček u iznosu od 5.000 KM za izgradnju kuće obitelji Petričušić.

U novom prodajnom centru i supermarketu izloženo je oko 40.000 različitih artikala robe široke potrošnje, prehrambenih proizvoda, tekstila, posuđa, malih kućanskih aparata, igračaka, rasvjetnih tijela, ugostiteljske i druge opreme i proizvoda. Na prizemlju prodajnog centra, površine 3000 m2, u sklopu supermarketa otvoren je i kafić i igraonica za djecu. Na galeriji površine 700 m2  smješteni  su uredski prostori i izlog veleprodajne robe, a u suterenu je skladišni prostor površine 2700 m2.

Grube građevinske radove na novom objektu uradio je Hering d.d., koji je i nositelj izrade projektne dokumentacije. Veliki doprinos arhitektonskom projektiranju pročelja i  interijera dao je Damir Lončar i njegova tvrtka TRIEL, koja je provodila i nadzor nad radovima, a nadzorni tim su činili: Damir Lončar, Drago Bago i Pero Penava.

Većinu zanatskih završnih radova (elektroinstalacije, hidroinstalacije, završno montažerski radovi, keramičarski radovi …) izvodili su   izvođači iz Posušja. Iskop i nasipavanje materijala uradio je BGL-Commerce, a asfaltiranje pristupnih površina i parkirališta KTM-Brina.

U prodajnom centru zaposleno je novih 35 zaposlenika pa će od sada u tvrtci Penava d.o.o. ukupno biti zaposleno njih 60.

FOTO

ugp