Predsjednik NO UGP-a, Branimir Oreč, donirao računalnu opremu Odjelu pedijatrije u Mostaru

0
255

Ovih dana, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, prof.dr.sc.  Ante Kvesić, je najavio početak realizacije projekta izgradnje nove klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar. Vrijednost radova je oko 22 miliona maraka, a otvaranje suvremene klinike očekuje se za nekoliko godina.

Do tada, djeca će se liječiti u staroj zgradi Odjela pedijatrije SKB-a Mostar, koja je izgrađena prije 50 godina. Stanje zgrade je jako loše kao i oprema kojom je opremljena pedijatrija. Takvo stanje primijetio je i Branimir Oreč, vlasnik posuške tvrtke Kror i predsjednik Nadzornog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje, kada je boravio u bolnici zbog pregleda svoje djece.

U razgovoru s ravnateljicom pedijatrije, doktoricom Vesnom Brkić i glavnom sestrom Jagodom Lesko, Branimir Oreč je saznao da su im neophodna tri računala, pisači-printeri te nekoliko radnih stolova i stolica. Nedugo nakon toga razgovora, Oreč je posjetio bolnicu i za potrebe Odjela pedijatrije SKB-a Mostar, donirao jedno računalo s popratnom opremom te jedan pisač-printer i uručio ga ravnateljici i glavnoj sestri koje su mu se najljubaznije zahvalile u ime osoblja i pacijenta bolnice.

ugp