Vijeće mladih očistilo “Pijacu” u Posušju

0
227

Vijeće mladih općine Posušje organiziralo je još jednu ekološku akciju. Ovoga puta na red je došla gradska pijaca i planirani toaletni prostori u sklopu iste. Pijaca je izgrađena prije više od 15 godina, a s njom i WC-i, koji nikada nisu pušteni u funkciju. Tako su stajali godinama, sakupljali otpad, fekalije, štakore i razne druge štetne materijale. Tome je sada, nadamo se, došao kraj.

Od subote (14. veljače 2015.) do subote (21. veljače 2015.) trajala je ova ekološka akcija. U istu je bilo uključeno 20-ak članova Vijeća mladih općine Posušje i prijatelja. Očišćen je cijeli prostor gradske pijace, kao i WC-i koji su, istovremeno, i zatvoreni.

Hvala svima koji su pomogli u ovoj akciji. Hvala i onima koji su htjeli pomoći, a bili su spriječeni iz nekih razloga. Hvala gospodinu Mariu Mrvelju (tvrtki MRVELJI) na pomoći i donaciji pijeska. Hvala i Javnom poduzeću URBIKOM, kao i Javnom poduzeću VODOVOD, koji su podržali ovu akciju, te hvala i onima koji su pomogli, a željeli su ostati anonimni.

Apeliramo na sve građane da obrate pažnju na očišćeni prostor, da isti ne zagađujemo ponovo i da čuvamo naše Posušje. Ovo je bila velika sramota svih nas, za koju smo sada iznašli preventivno rješenje.

Ispred Vijeća mladih akcijom je koordinirao Jozo Kolobarić.

FOTO

Vijeće mladih općine Posušje