Posušje: Formira se šest zelenih otoka

0
272

Povodom 22. travnja, Dana planete Zemlje, u poduzeću Ladanušić čistoća d.o.o. izvršena je primopredaja kontejnera i kanti za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada, i to za papir, plastiku i staklo, između Operatera sustava za amabalažni otpad Ekopak d.o.o. i tvrtke Ladanušić čistoća d.o.o.

Primopredaji su nazočili Zoran Rifelj ispred Ekopaka, Tomislav Čutura ispred Općine Posušje i  domaćin Ivan Šarić.

Radi se o zajedničkom projektu Ekopaka, Ladanušić čistoće i Općine Posušje u sklopu kojeg će se na području općine formirati šest zelenih otoka sa po tri kontejnera za različite vrste otpada koji će se po prikupljanju plasirati u proces reciklaže. Pored kontejnera izvršena je i isporuka setova kanti za papir i plastiku koje bi se trebale postaviti u škole i vrtiće na području općine kako bi mladi naraštaji od ranog doba učili kako je otpad potrebno razdvajati i reciklirati.

Zeleni otoci s kontejnerima će biti postavljeni u sljedećih nekoliko tjedana, a ovisno o iskustvima i rezultatima moguće je proširenje mreže u budućnosti.

Nekoliko kontejnera za papir tvrtka Ladanušić čistoća je već imala na javnim površinama u Posušju, a ovim projektom se njihov broj značajno povećava i sustavno se rješava njihovo pražnjenje te plasman prikupljenog otpada u reciklažu. Ovim projektom općina Posušje također postaje jedna od prvih općina u BiH u kojoj će se organizirano prikupljati te plasirati u reciklažu i staklena ambalaža.

FOTO

ugp