Posušje: Uskoro i FootGolf na golf terenu Topala

0
186

U nedjelju, 24. svibnja 2015. godine, održana je Izborna skupština Golf kluba Posušje. Na skupštini je usvojen novi Statut kuba i izabrano novo rukovodstvo za naredne četiri godine.

Za predsjednika Golf kluba Posušje izabran je Veljko Lončar, a za dopredsjednika Željko Kovač. Oni su navedene funkcije obavljali i do sada. Pored njih dvojice, u  Predsjedništvo su izabrani: Marko Galić, Jerko Jurišić i Tihomir Parlov.

Za tajnika kluba, izabran je Filip Mandurić, a za blagajnika Zdenko Tolušić.

Predsjednik Lončar, dopredsjednik Kovač, kao i član predsjedništva Jurišić i blagajnik kluba Tolušić su članovi Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP).

Tijekom prošle godine do terena Golf kluba u Topali dovedena je struja, što je uz već ranije osiguran priključak za vodu, omogućilo stvaranje povoljnijih uvjeta za igrače golfa i njihove goste, pa je predsjednik Veljko Lončar inicirao i financira dogradnju postojećeg objekta u sklopu kojeg će biti wc i tuš kabine.

Ovih dana, u suradnji i uz podršku FIFG (Federation for International FootGolf), započet će se sa uređenjem devet rupa za FootGolf. FootGolf je novi sport koji se igra u 30-tak zemalja svijeta, a službeno je prihvaćen u 14 zemalja. Temeljna pravila jednaka su onima u golfu, s tim što je golf loptica zamijenjena nogometnom loptom, a rupe imaju promjer 53 cm. Cilj igre je ubaciti loptu unutar rupa, samo uz pomoć stopala.

Stvaranjem uvjeta za igranje FootGolfa, na golf terenu u Topali, privući će se novi igrači, što će omogućiti podizanje kvalitete uvjeta za igru na još višu razinu, kako na samom terenu tako i u objektu uz teren.

golf klub/ugp