POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROCESU ZAMJENE ZEMLJIŠNE KNJIGE

0
152

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Županija Zapadnohercegovačka
OPĆINA POSUŠJE

OPĆINSKI NAČELNIK

Broj: 01-469/15.

Posušje, 23.7.2015. godine

POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROCESU ZAMJENE ZEMLJIŠNE KNJIGE

Poštovane građanke i građani,

Pozivam sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u katastarskim općinama Posušje i Bešlići po novoj izmjeri da to svoje pravo mogu prijaviti najkasnije do 14.rujna 2015.godine. podneskom u dva primjerka i da podnesu dokaze za to.

Podn ekretninama se podrazumijeva (ne)izgrađeno zemljište, stanovi, poslovniprostori, garaže i drugi objekti.

Pregledni plan i popis parcela za koje se vrši uspostava nove zemljišne knjige istaknut je na oglasnoj ploči u šalter sali općine Posušje na adresi Fra Grge Martića 30.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe da prijave svoja prava i riješe svoje imovinsko-pravne odnose. Prijava prava u prvom redu je u Vašem interesu. Prijavom prava osiguravate aktivno sudjelovanje u procesu utvrđivanja prava na Vašim nekretninama.

Prijavom prava bez plaćanja bilo kakve naknade osiguravate pretpostavke za upis prava vlasništva u zemljišne knjige, čime vaše nekretnine dobivaju dodatnu vrijednost, a također se omogućavaju uvjeti za poduzimanje različitih pravnih poslova sa njima.

Prijavom prava u ostavljenom roku izbjegavate neugodnosti naknadnog utvrđivanja prava, pri čemu se misli na sudske postupke i sa njima povezane troškove.

Uvid u elektronski vođenu zemljišnu knjigu, te osobna predaja podnesaka sa dokumentacijom moguća je u zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Širokom Brijegu na adresi Obilazna cesta bb, svakim radnim danim od  09,00-13,00 sati.

Podneske je moguće dostaviti i putem pošte na adresu Općinski sud u Širokom Brijegu, Zemljišnoknjižni ured, Obilazna cesta bb, 88220.

Isto tako, podnesci se mogu predati neposredno u uredu Izdvojene organizacijske jedinice zemljišnoknjižnog ureda suda, koji se nalazi u zgradi općine Posušje,Fra Grge Martića 30, svakog ponedjeljka i utorka u vremenu od 08,00 do 14,00 sati.

………………………………………………………………….

Najava – Općinski sud Široki Brijeg