Učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad posjetili Lončarplast i FeMIS

0
187

Učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad (SSŠ) posjetili su članove Udruge gospodarstvenika Posušje Lončarplast i FeMIS.

U skladu s nastavnim planom i programom, ravnatelj SSŠ Tomislavgrad Stanko Čamber i voditelji praktične nastave profesori Ivica Papac i Dragan Marković, organizirali su stručnu ekskurziju za učenike 4. razreda tehničara mehatroničara i 3. razreda prehrambeno tehničkog smjera i posjetili posuške tvrtke Lončarplast i FeMIS.

Cilj posjete bio je upoznati učenike s procesom proizvodnje i radnim okruženjem koji ih očekuje nakon završetka školovanja.

U Lončarplastu, učenicima i njihovim profesorima proces proizvodnje, po fazama, prezentirali su vlasnik Pero Lončar i šef proizvodnje Josip Lončar, a u FeMisu to je uradio šef proizvodnje Ivan Sesar.

Nakon obilaska ove dvije tvornice učenici i njihovi profesori su jako zadovoljni onim što su vidjeli. Posebice se zahvaljuju vlasnicima Lončarplasta Peri Lončaru i FeMisa Miji Begiću što su im omogućili ovu posjetu, jer, nažalost, sustav i programi obrazovanja u našim školama im ne omogućavaju praktičnu nastavu i ovakvu vrstu edukacije tijekom godine.

FOTO LPFOTO FeMIS

ugp