Mostarski sajam nadmašio očekivanja organizatora i izlagača

0
132

Devetnaesti Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2016., na kojem se predstavilo više od 800 izlagača iz 24 zemlje danas je zatvoren.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Mostarskog sajma, opća ocjena je da je Mostarski sajam, održan u razdoblju od 12. do 16. travnja nadmašio očekivanja organizatora i izlagača. Tijekom sajma, održan je niz iznimno posjećenih i značajnih konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova na teme: ulaganja u BiH, korištenja Europskih fondova, obnovljivih izvora energije, konferencija na teme turizma, zaštite okoliša, obrazovanja, informacijskih tehnologija, uvoza i izvoza.

Sajam je bio mjesto izravnih susreta ljudi iz poslovnog svijeta koji su iskazali jaki poduzetnički duh što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Na sajmu je potpisano nekoliko vrijednih ugovora o suradnji kao što je primjerice Ugovor o izgradnji vjetroelektrane Mesihovina između Elektroprivrede HZ Herceg Bosne, njemačkog giganta Siemensa i ABB-a u vrijednosti od 76 milijuna maraka.

“Držim kako smo ovom organizacijom učvrstili liderstvo među sajmovima u zemlji. Zahvaljujemo se svim izlagačima i radujemo se njihovom ponovnom dolasku naredne godine kad proslavljamo veliki jubilej 20. godina Mostarskog sajma”, izjavila je direktorica Mostarskog sajma, Dalfina Bošnjak.

Opću sajamsku izložbu, pratile su i tradicionalne podsajamske manifestacije; Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije te Sajam informacijskih tehnologija a ponovno se predstavio i drvni klaster Hercegovine. Dodijeljene su nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na sajmu. Zbivanja sa i oko sajma pratilo je 300 akreditiranih novinara koji su poslali pozitivnu sliku o poduzetnicima u cijeli svijet.

Organizatori su ponovni susret, zakazali za godinu dana, na istome mjestu, na jubilarnom 20. Međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2017. na kojem će zemlja partner biti Republika Hrvatska.

prvi.tv/ugp