Nakon 12 godina sjedište ZK ureda, ponovno, u Posušju !!!

0
158

Organizacijska jedinica zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda u Širokom Brijegu u Posušju, započinje s radom, u punom kapacitetu, od 16. svibnja 2016. godine. Ova za Posušje vrlo važna i dugoočekivana vijest, objavljeno je na web stranici Ministarstva pravosuđa ŽZH. Sjedište ureda je u zgradi općine Posušje.

Takav zaključak donesen je u srijedu, 4. svibnja 2016. godine, na radnom sastanku, održanom u Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije ZH u Širokom Brijegu, na kojem su uz ministricu  Anitu Markić bili i Općinski načelnik općine Posušje Branko Bago, sa suradnicima te predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu Franjo Ravlija s predstavnicima Suda.

ZK ured je 2004. godine preseljen iz Posušja u prostorije Općinskog suda u Širokom Brijegu, s obrazloženjem da postojanje ZK ureda u Posušju nije opravdano zbog nedovoljnog broja zahtjeva. Nakon više sastanaka s nadležnim institucijama i aktivnostima poduzetih od strane Udruge gospodarstvenika Posušje,  predsjednik Općinskog suda u Širokom Brijegu, u studenom 2012. godine, donio je Odluku o uspostavljanju Organizacijske jedinice zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda u Širokom Brijegu u Posušju, na način da će stranke zahtjeve podnositi u Posušju ponedjeljkom, a rješenja preuzimati petkom.

Konačni povratak ZK ureda iz Širokog Brijega u Posušje je velika stvar, kako za gospodarstvo Posušja, tako i za sve građane Posušja. Na taj način ispravljena je diskriminirajuća odluka suda iz 2004. godine i građani Posušja izjednačeni su u svojim pravima s ostalim građanima u  Županiji ZH.

ugp