Ivan Pavković, predsjednik UGP-a i suvlasnik koncerna Šišović, gostovao na NAŠA TV

0
565

U srijedu, 15. 6. 2016. godine, na NAŠA TV, u emisiji Poslovni kompas, ponovno je gostovao predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje Ivan Pavković. Tema emisije bila je proizvodnja mesa i barijere s kojima se susreću domaći proizvođači kod izvoza mesa, kao i kvaliteta domaćeg i uvoznog mesa koje se plasira na BiH tržište.

Ovaj put, Ivan Pavković je bio gost kao suvlasnik i direktor prodaje Mesne industrije Rakitno, a govorio je o počecima rada i nastanku današnjeg koncerna Šišović, u sklopu kojeg, pored Mesne industrije Rakitno, kao stožernog dijela koncerna iz koje svaki dan izlazi 40 tona svježeg mesa, posluju i farme muznih krava u Tomislavgradu i Višićima, farma tovne junadi u Glamoču te veterinarska stanica i tvrtka Šiš prijevoz.

Pavković je govorio i o proizvodnji mesa, njegovom izvozu i uvozu, kvaliteti i barijerama na koje nailaze domaći proizvođači, problemima nedostatka stručne radne snage iz područja poljoprivrede i stočarstva, prednostima BiH u proizvodnji zdrave hrane kao i o nekim inicijativama i aktivnostima Udruge gospodarstvenika Posušje.

Emisiju možete pogledati OVDJE.

ugp