UGP: Održana 3. Redovita skupština

U petak, 9. 5. 2014. godine, u sjedištu tvrtke Lager, održana je 3. Redovita skupština Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Skupštinom je predsjedao predsjednik Udruge Veljko Lončar, a uz predsjednike Upravnog i Nadzornog odbora, Marinka Šegu i Branimira Oreča te dopredsjednika Udruge Franju Širića, skupštini je nazočila većina članova UGP-a.

Kao uvod u službeni dio Skupštine, gospodarstvenicima je ovlašteni revizor Zoran Krtalić iz tvrtke Revizija K&P iz Mostara, održao vrlo korisnu prezentaciju iz područja financijskih izvješća, s posebnim osvrtom na procjenu boniteta tvrtki.

Skupština je usvojila Izvješća o radu Upravnog odbora i Udruge za protekli period, kao i Izvješće Nadzornog odbora o provedenom nadzoru rada Udruge te Financijsko izvješće za 2013. godinu.

Posebice valja istaknuti  podatak, da je broj zaposlenih kod članova UGP-a i njihovih vlasnički  povezanih tvrtki, na kraju 2013. u odnosu na 2012., veći za 13 % ili za 181 novih zaposlenika.

Usvojene su i Izmjene i dopune Statuta Udruge, temeljem kojih je omogućeno članstvo u Udruzi i tvrtkama koje nemaju sjedište u Posušju, a njihovi vlasnici žive ili su rođeni u Posušju.

Kao velika prepreka u poslovanju istaknuto je, ponovno, nepostojanje Zemljišnih knjiga za Općinu Posušje, kao i sporost u rješavanju tog problema.

Stupanje na snagu županijskog Zakona o prostornom uređenju i gradnji i njegova primjena od 1. travnja 2014. godine, izazvala je  velike probleme gospodarstvenicima i građanima koji trebaju bilo kakvu dozvolu iz područja prostornog uređenja i gradnje u ŽZH, jer na vrijeme nisu izvršene pripreme i doneseni potrebiti podzakonski propisi koji pobliže reguliraju tu materiju. Zbog toga, skupština UGP-a zahtjeva od nadležnih tijela vlasti, da hitno nađu rješenje ovog novonastalog problema, tako da se primjena Zakona odgodi ili na neki drugi način omogući rješavanje ove problematike.

Nakon Skupštine, druženje je nastavljeno u Vučipolju kod predsjednika Veljka Lončara, koji je organizirao vrhunsku feštu uz domaće specijalitete, kojoj su nazočili brojni prijatelji, gospodarstvenici i novinari, a sve povodom njegove nedavne nominacije za gospodarstvenika godine, koju je organizirao Večernji list na čelu sa glavnim urednkom Jozom Pavkovićem.

Za odličnu atmosferu i dobro raspoloženje, pobrinuo se bračni par Ivana i Ivica Bago, izvodeći svoje kao i druge popularne hitove uz podršku za pjesmu raspoloženih gostiju.

sb/ugp