SSŠ Posušje: Suradnja s našim gospodarstvenicima je na vrhunskoj razini !

U Večernjem listu, od 27. ožujka 2017., objavljen je tekst o radovima koji su urađeni na zgradi srednjih škola u Posušju kao i o opremanju učionica informatičkom i drugom opremom za kvalitetno izvođenje nastave.

Ravnatelj Srednje strukovne škole, profesor Mario Knezović, o tim radovima i opremanju izjavio je sljedeće:

“Bilo je jako potrebno napraviti radove na školi jer su dio otvora i fasada bili neprimjereni. Projekt smo realizirali prije nekoliko mjeseci, a već imamo rezultate na uštedama grijanja. Kao samo jedan od primjera ranijeg stanja ove zgrade navest ću prozore koji su bili stari 40 godina i kroz koje su ulazili i vjetar i voda. Sada je to sve sanirano, djeca imaju odlične uvjete za taj dio rada, što priliči jednoj školi. Tijekom ove školske godine radili smo dosta dobro, opremljene su informatičke učionice, aplicirali smo jednim projektom prema Državnom uredu za Hrvate izvan RH gdje smo dobili sredstva od kojih smo kupili četiri pametne ploče, što nam pomaže u najsuvremenijem načinu izvođenja nastave”. 

Ravnatelj Knezović je posebice istaknuo veliku podršku koju ova obrazovna institucija ima od posuških gospodarstvenika.

“Ovom prilikom moram pohvaliti naše gospodarstvenike koji nam nesebično pomažu u održavanju i moderniziranju naše škole. Tako su nam oni pomogli urediti sanitarni čvor, opremiti jedan kabinet za izvođenje praktične nastave za ekonomiste tako što su nam kupili potrebnu informatičku opremu i softver pomoću kojega učenici prolaze cijeli proces, od osnivanja tvrtke do njezina vođenja… Ova donacija je vrijedna jer učenici izlaze spremni na tržište rada. Gospodarstvenici su pomogli u opremanju još jedne informatičke učionice, a za učenike frizerske škole doniraju boje, šampone i sve što je potrebno kako bi učenici ovog smjera imali kvalitetnu praksu.”

“Suradnja s našim gospodarstvenicima je na vrhunskoj razini. Trenutačno realiziramo projekt za kabinet praktične nastave kuhara gdje će oni moći kvalitetno izvoditi svoju praksu. U planu nam je opremiti kabinete kemije, fizike i biologije, što bi bilo potrebno za kvalitetniju nastavu”, zaključio je ovom prilikom Knezović.

VL/ugp