Posušje: Gospodarstvenici donirali opremu za kabinet kuharstva !

0
182

U Srednjoj strukovnoj školi Posušje, u četvrtak, 30. ožujka 2017., otvoren je još jedan kabinet za izvođenje praktične  nastave. Zahvaljujući nastavku odlične suradnje ravnateljstva škole i posuških gospodarstvenika, prostor jedne učionice preuređen je u kabinet za kuharstvo, koji će učenicima omogućiti praksu unutar same škole.

Povodom otvaranja navedenog kabineta, iz Srednje strukovne škole Posušje, objavili su sljedeće priopćenje:

Kabinet je dobro opremljen, a pružit će našim učenicima kuharima mogućnost da unutar škole osjete pravi rad, uz stalno nadgledanje profesora. Učenici će moći samostalno odrađivati zadatke, a kabinet će zasigurno pripomoći u unapređenju odgojno-obrazovnog programa za zanimanje kuhar i pružit će mogućnost učenicima da steknu potrebne vještine, znanje i navike.

U dogovoru s lokalnim restoranima, omogućena je učenicima praktična nastava izvan škole, ali smo svjesni da naši učenici ne mogu dobiti tu potrebnu pažnju mentora, jer oni nemaju toliko vremena koliko učeniku treba da mu se posvete i obrazuju ga. Stoga će uz praktičnu nastavu izvan škole učenik moći usavršiti svoje vještine zahvaljujući kabinetu kuharstva, a zahvaljujući dobrim ljudima koji su uvijek spremni za suradnju koja ostavlja velike tragove i čini promjene na bolje i ostvarit će se upravo ta promjena koja će učeniku biti od velikog značaja.

Dakle veliko hvala našim velikim suradnicima, donatorima:

Tvrtki Meggle d.o.o., koja je opremila kompletnu kuhinju i cijeli taj ambijent, bivše učionice, učinila izvrsnim kabinetom kuharstva; Tvrtki Markota d.o.o. na odličnim Končar uređajima; Prodajnom centru Divna i Prodajnom centru Oli na svim potrebnim elementima koji su glavni za rad naših učenika kuhara.

Zahvaljujući našim sponzorima Tvrtki Meggle d.o.o. i Općini Posušje, kabinet kuharstva, 30. 3. 2017. godine, prilikom samog svečanog otvorenja, poslužio je svrsi, pa su naši vrijedni učenici kuhari i njihovi mentori svojim delicijama počastili sve naše goste, koji su bili i dio manifestacije “Dani hrvatskog jezika”.

SSŠ/ugp