Posušje: Pokrenut stečaj u Tvornici alata

Vlada Županije Zapadnohercegovačke na sjednici održanoj 27. travnja 2017. godine, donijela je Odluku o pokretanju stečajnog postupka u gospodarskom društvu Tvornica kružnih pila d.d. Posušje.

Ovo je dobra odluka, ali nažalost, donesena je s velikim zakašnjenjem.

Udruga gospodarstvenika Posušje je još prije tri i pol godine, točnije, na Skupštini održanoj 4. studenoga 2013., donijela odluku uputiti Vladi Županije ZH zahtjev o pokretanju stečaja u neprivatiziranim državnim poduzećima u Posušju, zbog  katastrofalnog stanja nekretnina tih poduzeća: objekti su u stanju raspadanja, okoliš je devastiran, a oprema je otuđena ili uništena. Ti objekti i prostor na kojem se nalaze, postali su, nažalost i na sramotu, mjesto za odlaganje otpada i kao takvi su velika potencijalna opasnost za sve stanovnike Posušja, a posebice za posušku djecu i omladinu, a ujedno narušavaju izgled i stanje uređenosti našega grada.

Zahtjev za žurnim pokretanjem stečaja u Tvornici kružnih pila uputili smo Vladi u ožujku 2014., s obrazloženjem, da je to najbolji, ako ne i jedini, način da se zapušteni objekti i prostor u centru Posušja urede i stave u neku funkciju, a da se ujedno prodajom preostale imovine u stečajnom postupku namire svi vjerovnici.

Nadamo se, da će postupak stečaja trajati manje od tri i pol godine, koliko je prošlo od pokretanja naše inicijative, i da će se svim vjerovnicima, a prije svega, bivšim zaposlenicima isplatiti sva potraživanja i da će novi vlasnik ovaj prostor preurediti u nešto primjereno ovoj vrhunskoj lokaciji u samom centru Posušja.

FOTO

ugp