UGP: Bili smo i bit ćemo za otvoreni i konstruktivni dijalog temeljen na činjenicama

0
181

U srijedu, 14. lipnja 2017., održana je 14. sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP).Upravni odbor je prihvatio nacrte izvješća o radu UO i UGP-a, od prošle izvještajne skupštine koja je održana u srpnju 2016.. Navedena izvješća će nakon određenih nadopuna biti predložena skupštini UGP-a na usvajanje koja je zakazana za 6. srpnja 2017. godine u 18.00 sati.

Nazočni članovi Upravnog odbora su jedinstveni po pitanju odnosa i suradnje UGP-a i vlasti na svim razinama. Udruga je bila i bit će konstruktivni partner svim legalnim institucijama vlasti i nastavit će djelovati u skladu sa svojom osnovnom statutarnom odredbom, a to je zastupanje, prije svega, interesa svojih članova pred tijelima vlasti, na način da predlaže i traži od tih institucija da rade na rasterećenju gospodarstva i stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja, sukladno svojim ovlastima.

„Bili smo i bit ćemo za otvoreni i konstruktivni dijalog temeljen na činjenicama, uvažavajući drugo i drugačije mišljenje. Međutim, ne prihvatljivo nam je da se prijedlozi onih koji stvaraju novu vrijednost, investiraju, zapošljavaju i koji plaćanjem poreza, doprinosa i drugih razno-raznih naknada i nameta pune proračune na svim razinama, u pravilu, ne uvažavaju. Poslovno okruženje i odnos vlasti prema gospodarstvu i poslodavcima, općenito, nije dobar i on se mora mijenjati u pozitivnom smjeru, ako želimo ići naprijed. Sve što smo predlagali bilo je u cilju razvoja gospodarstva, novih investicija, jačanja ekonomske stabilnosti i općenito stvaranja povoljnijih uvjeta za poslovanje, a samim time i boljih uvjeta za nova zapošljavanja i uvjeta življenja i u našoj općini“, zaključak je Upravnog odbora.

ugp