Smanjuju se naknade za topli obrok i prijevoz

Na jučer održanoj 38. sjednici, Vlada Županije Zapadnohercegovačke je donijela Zaključak kojim utvrđuje prijedlog privremenih mjera s ciljem uštede u Proračunu Županije Zapadnohercegovačke. Navedenim prijedlogom mjera predviđa se:

– smanjenje visine iznosa paušala izabranih dužnosnika;
– ukidanje dnevnica za službena putovanja u Bosni i Hercegovini;
– ukidanje naknada za rad u privremenim radnim tijelima koja osnivaju: Vlada Županije Zapadnohercegovačke, rukovoditelji županijskih tijela državne službe i ostali korisnici županijskog Proračuna;
– provedba revizije dodataka na plaću kod korisnika  županijskog Proračuna;
– provedba revizije odluka koje se odnose na kapitalne prijenose drugim razinama vlasti i grantove;
– ukidanje članka 11. Odluke o naknadama iz osnova  materijalnih prava uposlenih kod korisnika Proračuna u Županiji Zapadnohercegovačkoj („Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke“ broj:3/01, 2/05, 3/06, 9/06, 2/08, 6/09, 7/09, 8/09, 14/09, 2/10, 3/10 i 2/11);
– umanjenje dnevne naknade za prehranu tijekom rada na 7 KM;
– umanjenje naknade troškova prijevoza na  posao i s posla  na 0,20 KM po prijeđenom kilometru;
– ukidanje naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres);
– ukidanje jubilarne nagrade.
Zaključak s prijedlogom privremenih mjera uštede Vlada je uputila sindikatima osnovnih i srednjih škola u ŽZH i Sindikatu djelatnika MUP-a ŽZH na razmatranje te zadužila Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ministarstvo unutarnjih poslova  Županije Zapadnohercegovačke da organiziraju zajednički sastanak Vlade Županije Zapadnohercegovačke i sindikata u svezi prijedloga mjera iz ovoga Zaključka, u roku od 5 dana.