Prva redovna Skupština Udruge

0
158

Dana 20.10.2012. godine s početkom u 10:00 sati u vijećnici općine Posušje, održana je Prva redovna skupština Udruge gospodarstvenika Posušje.

Na skupštini su uz redovne i počasne članove bili prisutni i gosti: Ivica Ćorić, ministar gospodarstva ŽZH, Petar Polić, načelnik općine Posušje i Branko Bago, novoizabrani budući načelnik općine Posušje.

Skupštinom je predsjedao Predsjednik Udruge g. Veljko Lončar. Na skupštini je razmatrano i usvojeno: Izvješće o radu Udruge, Informacija o financijama, Program rada Udruge, Članarina za novoprimljene članove, a donijeta je i Odluka o prijemu počasnih članova Udruge.

Gospodarstvo je u krizi i sve teže je poslovati, a vlast ne stvara povoljnije uvjete poslovanja, naprotiv, svakim danom razni fiskalni i parafiskalni nameti su sve veći.Angažirat ćemo pravne stručnjake i ispitati mogućnosti ocjene ustavnosti tih nameta, a posebice obvezne „članarine“ vanjskotrgovinske komore BiH, jedan je od zaključaka skupštine.

Odluka direktora Uprave za neizravno oporezivanje (UNO), o carinjenju robe iz Azije i Afrike, na samo pet carinskih ispostava je: nelogična, diskriminirajuća i dovodi do povećanja troškova transporta i carinjenja, a naravno i do poskupljenja krajnje cijene uvezene robe, te navedenu Odluku valja ukinuti, zaključuju gospodarstvenici iz Udruge.

Na kraju skupštine, svim redovnim i počasnim članovima, uručene su Zahvalnice za podršku i suradnju u radu Udruge.

Tajnik Udruge:

Stjepan Bago, dipl.ing.