Predstavnici Udruge kod fra Milana Lončara

Župnik fra Milan Lončar u Župnom uredu primio je predstavnike Udruge gospodarstvenika Posušje : Veljka Lončara, Marinka Šegu i Stjepana Bagu.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice fra Milan je goste upoznao s događanjima u Zavičajnom društvu Posušana u Zagrebu, novoizabranom rukovodstvu društva te mogućnostima suradnje između Zavičajnog društva i Udruge gospodarstvenika, posebice, na gospodarskom planu. Predstavnici UGP-a su bezrezervno podržali inicijativu fra Milana o uspostavljanju suradnje između posušana u Zagrebu i UGP-a te zamolili fra Milana, kao duhovnog poduzetnika i počasnog člana UGP-a, da prilikom skorog boravka u Zagrebu izvijesti rukovodstvo Zavičajnog društva o tome i uputi ih na  web stranicu na kojoj se nalaze svi podaci o aktivnostima UGP-a, kao i kontakt podaci o svim članovima.

Fra Milan i ove godine organizira hodočašće u Svetu zemlju. Polazak je 05 ožujka iz Zagreba, a ima još nekoliko slobodnih mjesta i on ne sumnja da će i ona biti do polaska popunjena. Nakon povratka iz Svete zemlje, fra Milan je predložio gospodarstvenicima, da se zajednički organizira  jedno putovanje u Republiku Hrvatsku ili na neka druga povijesno značajna mjesta za Hrvate u BiH u prvoj polovice ove godine.

Predsjednik Udruge gospodarstvenika g. Veljko Lončar  prihvatio je prijedlog fra Milana, zahvalio mu na trudu koji iskazuje na polju zbližavanja članova Udruge te mu ispred Udruge uručio Zahvalnicu za podršku i suradnju u radu Udruge.

sb/ugp